Knowledgebase: Nederlands
Hoe een kamer te registreren
Posted by Jeroen (aka Adonix) on 29 August 2009 07:31 PM

De onderstaande procedure beschrijft hoe een kamer (channel) kan worden geregistreerd.

1. En kamer (channel) kun je alleen registreren wanneer je een geregistreerde nicknaam hebt en ook bent ingelogd. Heb je nog geen geregistreerde nicknaam, ga dan verder met: "Hoe een nicknaam registreren"

2. Wanneer je nog niet in de chatkamer zit die je wil registreren, kun je het volgende typen om erheen te gaan (inclusief de /):

/join #chatkamer

Verander chatkamer naar de kamer die je wil registreren en zorg ervoor dat er geen spaties in de naam voorkomen.

3. Je chatkamer kun je vervolgens registreren met het volgende commando (inclusief de /):

/msg chanserv register #chatkamer wachtwoord omschrijving

Verander chatkamer naar de kamernaam die je wil registreren (zonder spaties). Verander wachtwoord naar het wachtwoord wat je wil hebben (hoeft niet hetzelfde te zijn als je nicknaam wachtwoord) en verander omschrijving naar een omschrijving van je chatkamer. Druk op enter om de registratie te voltooien.

4. Als alles goed is gegaan is je chatkamer nu geregistreerd. Vanaf nu ben je iedere keer, zodra je via nickserv bent ingelogd, automatisch operator in je eigen chatkamer(s).

NB: Vergeet niet tenminste eens per 28 dagen in te loggen om te voorkomen dat de nicknaam, en dus ook de kamer, vervalt.

De volgende opties zijn optioneel:

1. Om in te loggen als chatkamer eigenaar (voor meer configuratie opties), kun je het volgende commando typen (inclusief de /):Hulp nodig bij de registratie? Open een ticket via de support portal, of zoek ons op in #help op de chat4all server. Zorg er wel eerst voor dat je bovenstaande info helemaal hebt doorgelezen.

/msg chanserv identify #chatkamer wachtwoord

Verander chatkamer naar je geregistreerde chatkamer naam en varander wachtwoord naar het wachtwoord wat je gebruikt hebt om die kamer te registreren.

Wanneer je je chatkamer bent binnengegaan voordat je in je nicknaam ingelogd was, dan moet je ook nog het volgende commando intypen om het operator symbool (@) voor je naam te verkrijgen (je kamer verlaten zonder de server te verlaten en de kamer opnieuw openen heeft hetzelfde effect):

/msg chanserv op #chatkamer nicknaam

Verander chatkamer naar je geregistreerde chatkamer naam en verander nicknaam in je eigen nicknaam.

2. Om alvast een onderwerp voor je chatkamer in te stellen, kun je het volgende commando gebruiken (inclusief de /):

/msg chanserv topic #chatkamer onderwerp

Verander chatkamer naar je geregistreerde chatkamer naam en verander onderwerp naar het onderwerp van je chatkamer. Dit zal vervolgens zichtbaar zijn in de kamer lijst.

3. Met het volgende commando zorg je ervoor dat het topic blijft staan als de laatste gebruiker de kamer heeft verlaten:

/msg chanserv set #chatkamer keeptopic on

Verander chatkamer naar de naam van je chatkamer.

4. Om meer info over een bepaald commando te zien:

Chanserv: /msg chanserv help commando
Nickserv: /msg nickserv help commando

Verander commando naar het commando waar je meer info over wil zien.

NB: Om de help te veranderen van Engels naar Nederlands, type je eenmalig:

/msg nickserv set language 10

Hulp nodig bij de registratie? Open een ticket via deze support portal, of zoek ons op in #help op de chat4all server. Zorg er wel eerst voor dat je bovenstaande info helemaal hebt doorgelezen.

(905 vote(s))