Knowledgebase
Hoe een nicknaam te registreren
Posted by Jeroen (aka Adonix) on 29 August 2009 06:26 PM

Om een nicknaam te registreren kun je de volgende procedure volgen:

1. Je dient op de chat aanwezig te zijn met de nicknaam die je wenst te registreren. Indien dit niet het geval is kun je je nicknaam veranderen (/nick nieuwenick). Type het volgende commando (inclusief de /):

/msg nickserv register wachtwoord emailadres

Verander wachtwoord naar een wachtwoord wat je wil hebben en verander emailadres naar je mail adres. Dit mail adres moet bereikbaar zijn, dus kijk voor je verder gaat of het correct is ingevoerd. Druk op enter om de registratie aanvraag te versturen.

2.  Als alles goed gegaan is krijg je een e-mail toegestuurd met een authenticatie code. Kopieer die code exact naar de chat, en je nicknaam is geregistreerd en gebruiksklaar.

3. Om vervolgens met die nicknaam in te loggen, type je het volgende commando (inclusief de /):

/msg nickserv identify jewachtwoord

Verander jewachtwoord naar het wachtwoord wat je bij de registratie hebt opgegeven.

NB1: Vergeet niet tenminste eens per 28 dagen in te loggen om te voorkomen dat de nicknaam vervalt.
NB2
: Een uitgebreidere uitleg staat beschreven op de chat4all wiki: http://wiki.chat4all.org/index.php/RegistreerNick

(754 vote(s))