Knowledgebase
Procedure aanvragen VHost
Posted by Jeroen (aka Adonix) on 29 August 2009 07:14 PM

Eerst de regels voor het aanvragen van een VHost:

1. Een VHost heeft de vorm van ident@host.naam
  2. De ident hoeft niet persé ingevuld te worden (dan wordt de ident waarmee je inlogt gebruikt).
    Als je voor een vaste ident kiest, dan heeft deze een maximum van 9 karakters waarin geen andere speciale tekens dan een punt ( . ) mogen voorkomen.
  3. De hostname mag geen andere speciale tekens bevatten dan onderstreping/laag liggend streepje ( _ ), koppelteken ( - ) of punt ( . ).
  4. De hostname moet bestaan uit ten minste twee delen, gescheiden door een punt ( . ).
    Voorbeeld: mijn.host of is.de.beste
  5. De hostname mag geen geldig, geregistreerd domein zijn, tenzij je kunt bewijzen dat je de rechtmatige eigenaar bent van dat domein.
    Deze regel bestaat om mogelijke handelsmerk rechtsproblemen te voorkomen.
    Verificatie van eigenaarschap dient te geschieden via een e-mailadres dat op een whois-lookup van het domeinnaam voorkomt onder ‘owner’ of ‘registrant’. Overige manieren van verificatie dienen in overleg te geschieden.
  6. De VHost hoeft niet te eindigen met een bestaand Top Level Domain zoals .net of .com; we hebben dat zelfs liever niet!
  7. De VHost mag geen bezwarende of voor andere gebruikers beledigende woorden bevatten. Omdat we buitenlandse termen niet goed kunnen controleren, ontmoedigen we ook VHosts in andere talen dan Nederlands, Engels, Duits of Frans.

Een VHost aanvragen via HostServ:

1. Je kunt pas een VHost aanvragen wanneer je een geregistreerde nicknaam hebt. Heb je dat nog niet gegaan, ga dan eerst verder met "Hoe een nicknaam te registreren".

2. Tye het volgende commando:

/msg HostServ REQUEST ident@host.naam

waar ident vervangen dient te worden met de ident van je keuze, hetzelfde geldt ook voor host.naam welk vervangen dient te worden met de hostnaam van je keuze. Bijvoorbeeld:

/msg HostServ REQUEST ik@mijn.hostnaam.is.het.beste

ident@ kan ook worden weggelaten. In dat geval zal je huidige ident gebruikt worden voor de aanvraag.

3. De VHost aanvraag wordt beoordeeld door ons IRCop team. Dit kan afhankelijk van het tijdstip van aanvraag even duren. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een bevestigings e-mail met daarin de informatie over je VHost en de basiscommando's van HostServ.

4. Om je VHost te activeren, type je het volgende commando:

/msg HostServ ON

Meer informatie over VHosts kun je vinden op de chat4all wiki: http://wiki.chat4all.org/index.php/NL/VHost

(818 vote(s))